Vakıf Başkanı
Mustafa Fikret Ağaç

1929 yılında Konya’da dünyaya gelmiştir. Babası Ağaçcı Hacı Dervişzade Nuri Efendi, Annesi Tımşı Musta Efendinin kızı Fatma Hanım olup, ailenin dördüncü çocuğudur.

Konya’nın Sarayönü ilçesinde başladığı İlkokula, üçüncü sınıftan sonra Kırklareli Ahmet Mithat Efendi ilkokulunda devam etmiştir. Çünkü üçüncü sınıftan sonra eğitim ve sosyal hayatında önemli bir yeri olan ablası öğretmen Zekiye Hanım ailesine katılmıştır. Eğitim hayatı Ankara üçüncü ortaokulu ve Gazi lisesinde, daha sonra İller Bankası bursu ile okuyarak, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden 1951 yılında mezun olarak hayata atılmıştır.

1950’li yıllarda Cumhuriyet Türkiye’sinin yatırım hamlelerine genç bir mühendis olarak katılarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun çeşitli illerinde, sekiz yıl süre ile “ Bölge Sorumlusu” olarak görev yapmıştır.

1960 yılından itibaren kendi kurduğu firması ile Anadolu’nun muhtelif yerlerinde uzmanlık alanı olan altyapı yatırımlarında müteahhit olarak hizmet yapmıştır.

İnşaat faaliyetleri devam ederken, buna paralel olarak sektöründe Türkiye’nin öncü kuruluşlarından olan Damızlık Tavukçuluk, Damızlık Koyunculuk, Süt ve Mamulleri ile Meyvecilik konularda çalışan kuruluşlara öncülük ederek içinde yer almıştır.

1990’lı yılların başında emekli olarak çok sevdiği Bodrum’a yerleşmiş olup, burada yaşamını sürdürmektedir.