Dr. Mehmet Ülker

1944 yılında Ankara'da doğdu.Ankara'da Necatibey İlkokulu, Cebeci Ortaokulu ve Atatürk Lisesini bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun oldu.

Bitlis İl Tarım Müdürlüğü'nde kısa bir çalışmadan ve askerlik görevinden sonra Ankara'da bulunan Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü'nde araştırma başmühendisi olarak dört yıl görev yaptı. Bu dönem içinde Japonya'da altı aylık mesleki eğitim aldıktan sonra mezun olduğu fakültede doktora çalışmalarını tamamladı.

1972 yılında Tarım Bakanlığı'ndaki görevinden ayrılarak kuruluş halindeki damızlık tavukçuluk şirketinde genel müdür olarak mesleki çalışmalarını sürdürdü. Bu dönemde yurtdışında teknik ve idari eğitim çalışmaları ve toplantılara katıldı. Sektörün dernekleşmesinde kurucu ve yönetici olarak görev aldı. Bir dönem Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde tavukçuluk dersleri verdi. Sektördeki önde gelen firmalarının bir Hollanda şirketiyle oluşturduğu Grand Parent ortaklığında genel müdür ve yönetim kurulu başkanı olarak çalıştıktan sonra emekli oldu.