Vakıf Başkan Yardımcısı
Ayla Alparslan

İstiklal Savaşı gazisi bir baba ile Cumhuriyet’in idealist öğretmenlerinden bir annenin ilk çocuğu olarak Kırklareli’nde doğdu. Asker babasının görevi gereği Anadolu’nun beş ayrı ilçe veya ilindeki ilkokullarda eğitim görme şansını yakaladı. Orta öğrenimini Ankara’daki değerli Devlet Okullarında tamamladı. Yüksek tahsilini Ankara Üniversitesi, Dil Tarih ve Coğrafya fakültesinde yaptı ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden 1962 yılında mezun oldu. İngilizce öğretmeni olarak meslek hayatına başladı. Devlet liselerindeki sekiz yıllık hizmetinden sonra Ankara Üniversitesi Yabancı diller bölümüne sınavla geçti. Fen Fakültesi’nin çeşitli bölümlerinde İngilizce öğretim görevlisi olarak yirmi iki yıl çalıştı ve gençleri yetiştirme heyecanı ile mutluluğa erişti.

Ayla Alparslan çeşitli sivil toplum kuruluşları ve derneklerde gönüllü olarak hizmet verdi. Şu anda Türk Japon Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği’nde aktif üye, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ankara Yıldız şubesinde Yönetim Kurulu Üyesi ve Ağaç Eğitim Vakfı’nda Başkan Yardımcısı olarak sosyal çalışmalarını sürdürmektedir.

Sevgili eşini kaybetmiş olan Ayla Alparslan’ın Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde eğitim alarak, makina, elektronik ve bilgisayar mühendisleri olan üç oğlu vardır.